osteopatiaa koirille

KOIRAOSTEOPATIA

Eläimet hyötyvät osteopatiasta siinä missä ihmisetkin. Koiran kipu voi oireilla esimerkiksi ontumisena, mutta usein se ilmenee pienempinä muutoksina koiran käytöksessä. Tassujen nuoleminen, venyttelyn lisääntyminen tai vähentyminen ja muutokset koiran seisoma-asennossa tai liikkeissä voivat kertoa kivusta. Koira voi myös muuttua kärttyisäksi tai liikkua aiempaa hitaammin ja haluttomammin.

Osteopaattisen hoidon tarkoituksena on palauttaa koiran normaali liikkuvuus ja auttaa kehoa pääsemään tasapainotilaan. Hoito vähentää lihasjännityksiä ja parantaa nivelten liikkuvuutta. Verenkierto ja imunestekierto vilkastuvat ja autonominen hermosto rauhoittuu. Hoitomenetelmät ovat lempeitä ja koirat kokevat hoidon yleensä miellyttävänä – toki ensimmäisillä kerroilla uusi tilanne voi olla jännittävä.

Osteopatia sopii hyvin myös ennaltaehkäiseväksi hoitomuodoksi ja säännöllisestä tarkistuskäynnistä hyötyvät niin urheilu- kuin kotikoiratkin.

VASTAANOTTO

PORVOO TARMOLA

Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä
Työpajatie 38 E
06150 Porvoo

HELSINKI ROIHUPELTO

Koirakoulu Masseter
Pulttitie 14
00880 Helsinki

65 €, saman perheen kaksi koiraa 120 € (hinnat sisältävät alv. 24 %)
Käynnin kesto 45-55 minuuttia per koira.

Voit varata ajan kätevimmin nettilomakkeella. Täytä ensimmäisellä käyntikerralla ”lisätietoa” -kohtaan koirasi nimi, ikä, rotu sekä tulosyy. Kerro myös, jos rappusten kulkeminen tuottaa koirallesi vaikeuksia (pienen koiran voit kantaa, jolloin tieto ei ole yhtä oleellinen).

Jos sinulla on eläinlääkärin lausuntoja liittyen koirasi vaivaan, kannattaa ne ottaa mukaan.

Luethan myös tulo-ohjeet alta.

osteopatiaa koiralle

NÄIN TUOT KOIRASI HOITOON

Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä

Voit parkkeerata autosi koirakoulun eteen paikoille, joissa lukee “Heiluva Häntä” tai “Asiakas”. Ethän anna koirasi tehdä tarpeitaan pihalle – käykää lenkillä jo ennen hoitoon tuloa. 

Hoitoajan alkaessa tulen hakemaan teidät pihalta koirakoulun edestä. Kulku tapahtuu sivuovesta eli käytämme eri ovea kuin koirakouluun menijät. Hoitotilaksi on kaksi vaihtoehtoa. Jos koirasi pystyy kulkemaan portaita, voimme mennä yläkerran rauhalliseen toimistohuoneeseen. Jos portaat ovat koirallesi liian haastavat, voimme pysyä alakerrassa. Tästä huoneesta on ovi koulutustilaan, joten tuntien ollessa käynnissä sinne saattaa kuulua jonkin verran ääniä. Jos koirasi ei pysty kulkemaan portaita ja reagoi voimakkaasti muiden koirien ääniin, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella, jotta voimme etsiä teille ajan, jolloin koirakoululla ei ole muita.

Koirakoulun tiloissa ollaan ilman ulkokenkiä; kannattaa siis ottaa sisäkengät tai villasukat mukaan. Huomioithan myös, että hoitotilassa on saattanut hiljattain käydä kissoja. Jos olet kissoille allerginen, voi olla hyvä ottaa allergialääkkeet varmuudeksi mukaan.

Koirakoulu Masseter

Koirakoulu sijaitsee sisäpihalla. Pihalle ei saa parkkeerata, joten jätäthän autosi Pulttitielle tai muille lähikaduille. Koirakoululle pääsee varsin kätevästi hyvin myös julkisilla liikennevälineillä. Ethän anna koirasi tehdä tarpeitaan pihalle – käykää lenkillä jo ennen hoitoon tuloa.

Hoitoajan alkaessa tulen hakemaan teidät koirakoulun edestä pihalta. Koirakoulun tuntien aikana kulku tapahtuu rapun kautta. Rapussa on lyhyet portaat. Hoitohuoneen ja koulutustilan välissä on kaksi ovea, mutta toki ääniä kuuluu jonkin verran puolin ja toisin. Jos koirasi reagoi voimakkaasti muiden koirien ääniin tai ei pysty kulkemaan portaita, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella, jotta voimme etsiä teille ajan, jolloin koirakoululla ei ole muita.

Koirakoulun tiloissa ollaan ilman ulkokenkiä; kannattaa siis ottaa sisäkengät tai villasukat mukaan.

Tulo-ohjeet Masseteriin voit katsoa myös videolta.